Minimalist duvar dekorasyonu

Minimalist Duvar Dekorasyonu

Son yıllarda, minimalist duvar dekorasyonu ortaya çıkmış ve bu günümüzün modası haline gelmiştir. Minimalist çizgi, desen ve parçalardan oluşan bu duvar dekorasyonu, estetik bakımdan oldukça hoş bir görüntü sunmaktadır. Bu dekorasyon tarzının, minimalizm çevresinde geliştiği bilinmektedir. Yorucu olmamakla beraber ferah bir estetik oluşturan bu duvar dekorasyonu, özellikle 2015’den itibaren yaygınlaşmıştır.

Minimalizm sanatı, modern sanat ve müzikte, kökeni 60’lı yıllara dayanan, sadeliği ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akım olarak bilinmektedir. Ayrıca, ABC Sanatı veya Minimal Sanat olarak da anılmaktadır. Türkçe karşılığı yaklaşık olarak sadeciliktir. Sade ve estetik bir görüntü oluşturan minimalizm sanatı, insan hayatında bir felsefe haline gelmiştir. Fotoğraflarda minimalist çizgiler yakalanmaya çalışılmış, dekorasyonda minimalist bir görüntü elde edilmeye uğraşılmıştır.

dekoratif beton görünümlü duvar panelleri fiyatları

Dekorasyonda Minimalizm

Minimalist sanatçılar, bu sanatı, dekorasyona taşımıştır. Duvar dekorasyonunda minimalizm ile yalın, sade ve ferah bir ortam oluşturulmaktadır. Bu dekorasyon akımı, git gide yaygınlaşmıştır. Günümüzde ise, en çok tercih edilen duvar dekorasyonu olmuştur. Ev ya da işyerlerinde, duvarın tamamında veya bir bölümünde minimalizme yer verilmektedir. Bununla birlikte, mobilyalarda da minimalist çizgiler yakalanmakta ve bir bütün oluşturulmaktadır.

Minimalist Duvar Dekorasyonu Nasıl Olur?

Minimalist duvar dekorasyonları, minimalist çizgi, desen ve parçaların duvarda kullanılması ile oluşturulur. Duvarda, minimalist çizgilerin tercih edilmesi ve yine minimalist detaylara sahip olan parçaların bir arada dekore edilmesi ile minimalizm bir duvar dekorasyonu elde edilir. Bu aşamada, tek sınırın sadecilik olduğu söylenebilmektedir. Sade bir duvar dekorasyonu oluşturmak üzere, dilediğiniz minimalist çizgi, desen, parça ve diğer çeşitli dekoratif eşyaları kullanabilirsiniz.

Seçtiğiniz odada, eğer minimalist bir duvar dekorasyonu oluşturacaksanız, mobilya ve diğer eşyaları da minimalist bir anlayışla seçmeye ve dekore etmeye özen göstermelisiniz. Minimalizmin en büyük önceliği sadelik olduğundan, abartılı ve gösterişli mobilyalardan kaçınmanız gerekmektedir. Böylelikle, boğucu ve yorucu bir dekorasyon değil, rahat ve ferah bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Minimalist duvar dekorasyonlarında genellikle minimalist çizgilerden oluşan duvar kağıtlarına yer verilmektedir. Bununla beraber, yine minimalist özelliğe sahip bir tabloya yer verilmektedir. Renklerin birbiriyle uyumlu olmasına ve aynı zamanda göze çok çarpan, sırıtan renklerin kullanılmamasına dikkat edilmektedir. Minimalist bir anlayışla seçilmiş perde ve diğer duvar eşyaları ile dekorasyon tamamlanmaktadır.

Minimalist Duvar Dekorasyonu İçin Öneriler

Eğer evinizde, işyerinizde ya da bir odanızda, minimalist duvar dekorasyonlarına yer vermek istiyorsanız, bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Bu aşamada, en büyük sınırın sadelik olduğunu bilmelisiniz. Seçtiğiniz parçaların, ihtişamlı ve abartılı olması, minimalist dekorasyon oluşturmanıza engel olacaktır. Bu nedenle de, minimalist anlayışla dekore edeceğiniz alanda, sade parça ve mobilyalara yer vermelisiniz.

Minimalist dekorasyonlarda, perde seçimi son derece önemlidir. Odanın dokusunu baştan sona değiştiren, çok mühim bir detaydır. Açık renkli tül perdelerle birlikte koyu renkli güneşliklerin kullanılması hoş bir kontrast oluşturmaktadır. Ayrıca, yalın ve ferah bir ortam elde etmek için çok iyi bir tercih olacaktır.

Minimalist anlayışla dekore ettiğiniz odaya renk katmak isterseniz, kırlent ve yastıklardan faydalanabilirsiniz. Odada kullanmadığınız farklı renkler ya da mavi ve yeşil gibi renklerin belli başlı tonlarını kullanabilirsiniz. Rahat kırlentler seçmeniz, aynı zamanda odada konforu da yakalamanızı sağlayacaktır.

Kullandığınız eşyaların ya tamamen sade olmasına ya da minimalist çizgi ve desenlere sahip olması gerekmektedir. Böylelikle, minimalist duvar dekorasyonunuzu, yine minimalist olan bir oda dekorasyonu ile tamamlayabilirsiniz. Farklı dekorasyonlar için, bir iç mimardan yardım alabilir, dekorasyon örneklerine göz atabilirsiniz.